Cenové podmínky   Technické podmínky   Terminologie     Klasifikace     Kontakty

TP 800-731 Ústřední vytápění

03 –Rozvody potrubí

Přípravné práce

Vysekání rýhy do průřezu 70x70 mm a kapsy do rozměrů 70x70x70 mm ve zdivu z cihel a tvárnic. Vysekání rýhy a kapsy jakéhokoliv rozměru ve zděných příčkách. Vysekání prostupu průřezu do 0,0225 m2 ve zdivu z cihel a tvárnic. Vysekání kapsy do 100x100x50 mm pro osazení „normalizovaného uložení“. Vysekání prostupu průřezu do 0,0225 m2 ve stropech z betonu a železobetonu. Vysekání manipulační kapsy pro osazení armatur a tvarovek potrubí vedeného těsně u zdiva.

Osazení „normalizovaného uložení“

Přivařením na ocelové konstrukce staveb. Zazděním, zabetonováním nebo zalitím. Hmoždinkami s jejich dodáním včetně vyvrtání otvorů pro osazení hmoždinek. Nastřelením včetně dodání hřebíků a nábojek. Dodání a osazení materiálu upevňovacích bodů (špalíky, hmoždinky, svary apod.).

Dokončovací práce

Zazdění nebo zabetonování prostupů průřezu do 0,0225 m2 ve zdech a stropech pohledové plochy bez opravy omítek. Podlití kotlů po jejich osazení a vrovnání betonem. Dodávka polotovarů technologické pomocné stavební výroby. Zkouška těsnosti podle čl. 134 písmene e), ČSN 06 0310. Proplach jednotlivých částí topné soustavy a zdrojů tepla.

Potrubí z trubek závitových

Potrubím z trubek závitových se rozumí zhotovení potrubí z trubek ocelových bezešvých nebo svařovaných, běžných nebo zesílených a to nízkotlakých nebo v kotelnách a strojovnách nebo nízkotlakých a středotlakých. Obsahem standardu je i rozměření trasy včetně označení prostupů, vyznačení bodů pro uchycení, osazení ochranných trub v prostupech, montáž potrubí včetně provizorního uchycení, potřebný počet řezů, svárů, ohybů a řezání závitů.
Popis standardu musí vymezit DN a druh trubek.

Potrubí z trubek hladkých

Potrubím z trubek hladkých se rozumí zhotovení potrubí z trubek hladkých ocelových

Obsahem standardu je i rozměření trasy včetně označení prostupů, vyznačení bodů pro uchycení, osazení ochranných trub v prostupech, montáž potrubí včetně provizorního uchycení, potřebný počet řezů, svárů, ohybů a zhotovení trubkových přechodů. Popis standardu musí vymezit druh a průměr potrubí a DN/DN 1 u trubkových přechodů.

Kompenzátory

Kompenzátory se rozumí kompenzační zařízení k vyrovnávání délkových změn, způsobenými změnami teploty v potrubních systémech. Obsahem standardu je i výběr, kontrola, očištění armatury, rozměření, orýsování, slícování, stehování, kruhový svár, montáž a demontáž atrapy, montáž šroubení nebo přírubového spoje včetně těsnění. Popis standardu musí vymezit druh a DN kompenzátoru a jmenovitý tlak a teplotu použití.

Odvzdušňovací nádoby a stříšky

Odvzdušňovacími nádobami a stříškami se rozumí zhotovení a montáž odvzdušňovací nádoby z trubek ocelových jakosti 11 353.0 do DN 50, montáž sběračů vzduch stojatých nebo ležatých a montáž stříšky pro potrubí. Obsahem standardu je i výběr materiálu, naměření, orýsování, řezání , slícování, stehování svaření, montáž odvzdušňovacích ventilů. Popis standardu musí vymezit druh zařízení a DN, pro sběrače vzduch ještě objem v dm3.

Potrubí měděné

Potrubím měděným se rozumí zhotovení potrubí (rozvodů) z trubek a tvarovek měděných spojovaného pájením na měko nebo na tvrdo nebo lisováním. Obsahem standardu je i rozměření trasy včetně označení prostupů, vyznačení bodů pro uchycení, osazení ochranných trub v prostupech, montáž potrubí včetně provizorního uchycení, potřebný počet řezů, letovaných nebo lisovaných spojů a ohybů. Popis standardu musí vymezit druh a průměr potrubí a způsob spojování (letování, lisování).

Potrubí plastové

Potrubím plastovým se rozumí zhotovení potrubí (rozvodů) z trubek a tvarovek polyetylénových systém GAICOMINI a potrubí z plastu a tvarovek spojované polyfúzním svařováním, svařováním na tupo nebo lepením. Obsahem standardu je rozměření trasy včetně označení prostupů, vyznačení bodů pro uchycení, osazení ochranných trub v prostupech, montáž potrubí včetně provizorního uchycení, potřebný počet řezů a svárů (polyfůzních, pozičních, na tupo, lepení). Popis standardu musí vymezit druh a DN potrubí a způsob spojování.

Potrubí předizolované a spojky předizolovaného potrubí

Potrubím předizolovaným se rozumí potrubí složené z vnitřní ocelové trubky, tepelné izolace a plášťové vodotěsné trubky. Je vybavené elektronickým monitorovacím systémem, který je schopen bezpečně a velice přesně lokalizovat zdroj netěsnosti. Spojka je díl určený ke krytí napojení potrubí. Obsahem standardu je 1 spoj a 1 svar potrubí na 6 m (1 kus spojky), uložení potrubí a propojení alarmovacího systému. Obsahem standardu pro spojky je svar vnitřního potrubí, dodávka a montáž polyetylenového pouzdra, vypěnění pěnou PUR, odstranění přebytečné pěny, odmaštění a utěsnění konců spoje uzavírací páskou. Popis standardu musí vymezit druh a DN/D potrubí předizolovaného.

Tlakové zkoušky

Obsahem standardu je napojení zkušebního zařízení na zkoušené potrubí, napuštění vodou, natlakování a vypuštění vody.

Manžety prostupové pro trubky

Manžetami prostupovými se rozumí zhotovení a osazení prostupů pro potrubí. Obsahem standardu je očištění trubky a kulatiny, naměření, orýsování, řezání kulatiny, lícování, svařování, rozměření trasy, utěsnění manžety.

Topné zkoušky

Topné zkoušky předepsané čl. 138 až 143 ČSN 06 0310 v trvání:

© RTS, a. s. | Lazaretní | 615 00